Handtherapie

Onze handen zijn belangrijk en gebruiken we iedere dag. We schrijven, sms’en, rijden auto, draaien een fles open of wringen een vaatdoek uit. Als je pijn, tintelingen of weinig kracht ervaart, kunnen deze handelingen heel vervelend zijn en je dag enorm beperken. Handtherapie kan dan de oplossing zijn.

 

Handtherapie is een gespecialiseerde vorm van ergotherapie. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarna volgt er een handonderzoek en wordt er, indien nodig, een brace of spalk geadviseerd. Spalken worden in de praktijk op maat gemaakt.

 

Praktische adviezen voor handbeperkingen
Omdat onze handtherapeut ook ergotherapeut is, krijg je ook praktische adviezen over het omgaan met de handbeperkingen in het dagelijks leven.

 

In principe kan iedereen die klachten aangeeft aan handen, polsen en onderarmen behandeld worden.

 

De klachten kunnen uiteenlopen van:

  • overbelastings klachten en zenuwbeknellingen
  • gesloten peesletsels
  • botbreuken
  • instabiliteit van pols en/of vinger
  • artrose, reuma
  • revalidatie na een chirurgische ingreep van pezen, zenuwen, bloedvaten, gewrichten en/of botbreuken

 

Een aanmelding kan met of zonder verwijsbrief. Indien je al bekend bent bij een specialist, bijvoorbeeld voor een ingreep of het maken van röntgenfoto’s dan is een verwijsbrief wenselijk.

 

Handtherapie wordt eveneens vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar.

Ergotherapie Leidsche Rijn en OmstrekenErgotherapie Leidsche Rijn en OmstrekenErgotherapie Leidsche Rijn en OmstrekenErgotherapie Leidsche Rijn en Omstreken

Contact

Neem vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 - 879 67 73. Klik hier voor meer contactgegevens.

 

Privacyverklaring

Our website is protected by DMC Firewall!